Uloga genetike u prevenciji insulinske rezistencije i sindroma policističnih jajnika

U petak 22. juna 2018.godine u prostorijama genetičkog savetovališta Gemmo centra, održano je stručno predavanje kome su pristvovali lekari, specijalisti iz oblasti ginekologije, interne medicine, higijene, dermatovenerologije.

Direktor Gemmo centra, specijalista genetike gospođa Ivana Buzadžić predstavila je rezultate i iskustva iz dosadašnjeg rada kroz predavanje „Prevencija insulinske rezistencije“, dok je dr spec Mirjana Anđelić, vlasnik privatne ordinacije „Dr Anđelić“ u Novom Sadu i stručni konsultant Gemmo centra, održala predavanje pod nazivom „PCOS kroz razdoblja žene“. U okviru ovog poučnog predavanja o ispoljavanju sindroma policističnih jajnika od perioda adolescencije do menopauze, dr Anđelić je dala prikaze slučaja iz svoje višegodišnje lekarske prakse.

Sa mestom i ulogom preparata kompanije Hemofarm – dodataka ishrani i medicinskih sredstava prisutne je upoznala produkt menadžer mr ph Jelena Šteković.

Tokom druženja uz prigodan koktel, lekari su mogli da se informišu o načinu rada Gemmo centra, vrstama analiza, značaju ciljanih preventivnih pregleda i načine na koje svaki pojedinac može da upozna svoju genetsku osnovu i podstakne aktivaciju i ispoljavanje „dobrih“ gena.