Nutrigenetika i uticaj na hronične bolesti

Nutrigenetička analiza ima pozitivan efekt na poboljšanje simptoma kod pacijenta koji pate od hroničnih bolesti.

Istraživanja su potvrdila da su u proseku 73,4% pacijenata promenom načina ishrane i pridržavanjem uputa, dobivenih od strane genetičara i nutricioniste, postigli značajno poboljšanje svog zdravstvenog stanja.

Ne prođe ni jedan dan, a da nas ponešto ne zaboli. Sve je u redu ako se radi o kratkotrajnoj boli na koju najčešće zaboravimo. Međutim problem počinje kada se simptomi nastave ili se češće javljaju.

Prva stvar koju uradimo je odlazak lekaru kako bi u prvom koraku pokušali rešiti svoje probleme.

Na sreću, kod velikog broja osoba simptomi prođu bez lekova, ali znatan broj pacijenata izađe iz ordinacija sa pregršt recepata, a među najpropisivanijim lekovima su antibiotici, antiupalni lekovi, antidepresivi, kao i lekovi za smanjenje bola. Lekovi donose samo trenutno rešenje i olakšanje, a nastavak uzimanja često rezultira oštećenjem pojedinih organa.

Najčeći problemi

Veliki broj pacijenata osetio je poboljšanje već nakon 20 dana od promene režima ishrane. Praćenjem rezultata naših pacijenata zaključili smo da nutrigenetika ima pozitivan efekt na poboljšanje simptoma kod pacijenta koji pate od hroničnih bolesti. Jako dobre rezultate su imali pacijenti koji su sledili upute genetičara i nutricioniste jer su kod njih promene nastupile na najbrži način.

Zakažite test nutrigenetike u Gemmo centru na tel +381 11 4057 339 i +381 62 535 007.